Tot ce trebuie să ştii despre epilarea definitivă cu laser, fără durere

09
Nov
Tot ce trebuie să ştii despre epilarea definitivă cu laser, fără durere
Oricine a apelat până acum la procedurile obişnuite de epilare cu laser ştie că acestea pot fi, de cele mai multe ori, dureroase. Ca urmare a creşterii standardelor de frumuseţe şi îngrijire corporală, au apărut metode moderne de epilare definitivă cu laser ”la rece”, care elimină acest disconfort. Află de la specialişti ce presupune epilarea definitivă cu laser fără durere, ce beneficii are şi cui îi este recomandată.

”Epilarea definitivă a fost privită la început cu reticenţă, însă încetul cu încetul a devenit procedura estetică pentru care optează tot mai multe femei. Principalul inconvenient – durerea – a fost eliminat prin folosirea unui anumit tip de laser care epilează ”la rece”, laserul Soprano Ice. Tehnica in-motion cu fluxuri repetitive de energie scăzută permite personalizarea procedurilor de epilare definitivă pentru fiecare pacient în parte, fără durere”, explică Ramona Tudor, esthetic coach la Clinica Columna Esthetic.

Prin ce se diferenţiază epilarea definitivă cu laser, la rece, de alte metode de epilare Epilarea permanentă cu laser poate fi făcută pe toate suprafeţele corpului şi ale feţei, iar durerea resimţită în timpul tratamentului este mică spre deloc, pielea rămânând foarte fină la atingere, fără să se irite. Mai mult, partea aparatului care intră în contact cu pielea este rece, acesta fiind motivul pentru care tehnologia de epilare definitivă este atât de mai eficientă şi amai confortabilă. Lumina laserului acţionează direct de la rădăcina firului de păr, la o temperatură de 45 de grade Celsius, ”topind” foliculul şi închizând capilarele, reducând astfel riscul de creştere rapidă a firului de păr.

Ce implică mai exact procedura de epilare definitivă cu laser

Înainte de orice procedură este nevoie de o consultaţie, pentru a vedea care este starea de sănătate a pacientului, a stabili obiectivele şi a oferi toate informaţiile necesare înainte de procedură. „Înainte de a începe o şedinţă trebuie să descoperim obiectivele de frumuseţe ale clientului, să-i explicăm tehnologia şi să completăm fişa acestuia. Soprano Ice este un echipament avansat care are sistemul de răcire integrat, ceea ce uşurează considerabil procedura. Pacientul poartă ochelari special creaţi pentru comfortul său. Totul începe cu un test prin care ne asigurăm că pacientul răspunde pozitiv la tratament. Înainte de începerea procedurii în sine, îndepărtăm prin radere părul de pe suprafaţa de lucru, aplicăm gel şi lăsăm tehnologia ALMA să lucreze. După îndepărtarea gelului eco se aplică o cremă cu protecţie SPF”, explică specialistul.

Care sunt avantajele epilării definitive cu laser

Epilarea cu laser ”la rece” poate fi realizată pe toate tipurile de piele, inclusiv pe pielea bronzată, în orice sezon, permite tratarea unor zone greu accesibile, cum sunt urechile, nările sau zona dintre sprâncene şi are rezultate vizibilă chiar după prima şedinţă. Este un procedeu mult mai confortabil pentru pacient pentru că nu este dureroasă, spre deosebire de altele asemănătoare.

Cât de ”definitivă” este epilarea definitivă

Pentru rezultate bune, se recomandă 6-8 şedinţe, necesare pentru că firele de păr cresc diferit, în etape diferite, în funcţie de zona epilată cu laser. Durata unei şedinţe diferă în funcţie de zona lucrată.

”Doamnele sau domnii care apelează la acest procedeu trebuie să ştie că epilarea definitivă nu înseamnă că firele de păr nu vor mai reveni niciodată, va fi nevoie de şedinţe regulate de întreţinere pentru menţinerea rezultatului. Intervalele de timp în care reapar pilozităţile sunt incomparabil mai lungi decât în cazul epilării prin metodele clasice, firele care cresc au o structură mai fragilă şi nu mai sunt la fel de dese”, arată expertul de beauty.

Cui nu îi este recomandată epilarea definitivă cu laser

Tratamentul de epilare definitivă cu laser nu este recomandat femeilor însărcinate şi nici persoanelor care prezintă leziuni deschise şi alte afecţiuni care ar putea fi declanşate de lumina laserului.

*Acest articol a fost publicat pe site-ul One.ro

Columna Esthetic
Esti in cautarea unor doctori de beauty, care sa stie cum sa foloseasca in mod sanatos, rapid si fara durere, cele mai noi terapii laser de pe piata internationala medicala si estetica?

Iti doresti rezultate estetice personalizate nevoilor si istoricului medical al corpului tau?

Te asteptam la o consultatie in cadrul Columna Esthetic, locul unde lucrand discret, profesionist si relaxat, sa puteti deveni mai frumosi!